Wat is Mensendieck?

Wat doet de oefentherapeut Mensendieck?

Moeite met zitten, staan, lopen of werken? Als oefentherapeut Mensendieck houden we mensen in beweging door ze te leren beter te bewegen. We helpen u uw lichaamshouding te verbeteren zodat u zelf uw lichamelijke klachten kan verhelpen of  voorkomen.
De oefentherapie is gericht op de gehele lichaamshouding en het optimaal functioneren in het dagelijkse leven. Het probeert mensen bewust te maken van eigen gewoontes, houdingen en bewegingen en daar verandering in aan te brengen als dit klachten geeft. Het is gericht op het wegnemen van klachten door het kwalitatief verbeteren van het bewegingspatroon.
U leert dus gezond te bewegen en de oefentherapeut is daarbij uw coach. U leert om de klachten te begrijpen, er adequaat op te reageren, zodat ze verminderen, verdwijnen en uiteindelijke voorkomen worden.
Misschien loopt u al een tijd met klachten die steeds maar weer terugkomen en waarbij u vermoedt dat het ook met uw eigen gedrag, uw eigen manier van bewegen of uw houding te maken heeft. U moet er alleen maar net achter zien te komen waar het nu fout gaat. Ik kan met u uw houdings- en bewegingspatronen analyseren en u coachen om het beter te gaan doen. 

Naast houding en bewegingstherapie behandel ik ook slaapproblemen. Meer informatie over slaapoefentherapie kunt u vinden op : www.slaapoefentherapie.nl 

Wat behandelen wij?
Hier volgt een opsomming van wat ik ondermeer behandelen, staat uw klacht/ziektebeeld er niet bij bel mij dan gerust om te vragen wat ik voor u kan doen.

-         Hernia
-         Nek- en schouderklachten
-         Bekkenbodemklachten, zoals bijvoorbeeld ongewenst urineverlies
-         Whiplash
-         Houdingsafwijkingen bij kinderen
-         Scoliose
-         Reumatoïde artritis
-         Arthrose
-         M. Bechterew
-         Fibromyalgie
-         Hyperventilatie
-         Slaapproblemen
-         Hoofdpijn

Praktijk Hillegom: 0252-523088 - Praktijk Noordwijkerhout: 0252-370843