Werkwijze

Geen verwijzing nodig

Heeft u lichamelijke klachten? Dan kunt u direct contact opnemen voor een afspraak. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is niet nodig.


Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden bij Mensendieck Bollenstreek. Ik zal dan kort informeren naar de reden van uw komst. Eventueel vraag ik u om voorafgaand aan de eerste afspraak een vragenlijst in te vullen. Wilt u zich liever online aanmelden en een afspraak maken? Gebruik dan de knop ‘online aanmelden’ op deze site.


Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak beginnen we met een vraaggesprek. Zo wordt duidelijk wat uw klachten zijn en wat u wilt bereiken. Daarna voer ik een lichamelijk onderzoek uit. Hierbij onderzoek ik onder andere de bewegingen die u problemen geven. Ook kijk ik naar uw beweeglijkheid, spierspanning en ademhaling. Vervolgens stel ik een behandelplan op. Als u hiermee instemt, gaan we samen aan de slag!

Heeft u geen verwijzing van de huisarts of specialist? Dan doe ik eerst een screening om zeker te weten dat oefentherapie voor u een geschikte therapie is.

Wat neemt u mee naar de eerste afspraak?

  • Verwijsbrief (als u deze heeft)

  • Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Badhanddoek (bij elke behandeling meenemen)

Volgende afspraken

Voor elke behandeling plan ik een half uur voor u in. Tijdens de behandeling wordt u bewust van wat u zelf kunt veranderen en wat u daarvoor moet doen. Uiteraard help ik u daarbij! Ook evalueren we bij elke behandeling hoe het gaat. Hoeveel behandelingen er nodig zijn? Dat verschilt per persoon, en per klacht. In het behandelplan probeer ik dat zo goed mogelijk voor u in te schatten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.


Afzeggen

Wilt u een afspraak afzeggen? Doe dit dan ten minste 24 uur van tevoren, anders wordt het verzuimtarief in rekening gebracht.